۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۴۳

مهر گزارش می دهد/

مرگ ایستاده سینماهای فرسوده آذربایجان شرقی/ عدم وجود اسناد؛ عامل بازدارنده بازسازی سینماها

مرگ ایستاده سینماهای فرسوده آذربایجان شرقی/ عدم وجود اسناد؛ عامل بازدارنده بازسازی سینماها

تبریز - خبرگزاری مهر: سینماهای کلانشهر تبریز در سال 1340 تاسیس شده اند و از آن زمان تاکنون هیچ گونه بودجه ای برای ترمیم فضای فیزیکی سینما اختصاص نیافته است تا جایی که اکنون وضعیت بیشتر سینماهای استان آذربایجان شرقی نامناسب است و به نظر می رسد در تداوم این وضعیت تا چند وقت دیگر تمام سینماهای فرسوده کنونی به طور کامل از بین می روند.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تمام سینماهای تبریز زیر نظر بنیاد شهید و ایثارگران فعالیت می کنند. با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به تحویل اسناد سینماها به حوزه هنری در حال حاضر ضرورت دارد که قبل از نابودی کامل این مجموعه های فرهنگی از سوی متولیان اقدامات ویژه ای انجام یابد.

بر اساس این گزارش، در تمام کشورهای دنیا برای تبدیل سینماهای قدیمی به پردیس های سینمایی تلاش می کنند که در آن نوع سینماها در سالن های متعدد متناسب با ذائقه های مختلف افراد فیلم پخش می شود و تماشاگران علاوه بر تماشای فیلم می توانند در آن مجتمع از خدمات رفاهی بهره مند شوند، با توجه به اینکه پردیس های سینمایی دارای تمام امکانات رفاهی است، افراد نیز ساعات زیادی از اوقات فراغت خود را در آن مکان سپری می کنند و از امکانات آنجا بهره مند می شوند.

فضای فیزیکی سینمای انقلاب برای تماشای فیلم قابل تحمل نیست

یکی از تماشاگران تبریزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: فضای فیزیکی برخی سینمای استان برای تماشای فیلم مناسب نیست.

بابک شعبانی ادامه داد: دیوارهای نم دیده برخی سینماها آرامش فکری را هنگام تماشای فیلم از تماشاگر می گیرد و برخی از تماشاگران نیز بعد از یک بار تماشای فیلم دیگر در این مکان حضور نمی یابند و این امر می تواند یکی از عوامل مهم کاهش آمار تماشاگران فیلم های سینمایی داشته باشد.

سینما تبریز

وی خاطرنشان کرد: تماشاگران بعد از مدتی کار و تلاش به دنبال مکان مناسب و آرامی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت خود هستند و زمانیکه آنها در این نوع فضاهای فرهنگی قرار می گیرند دیگر رغبت آنها برای تماشای این فیلم ها کاهش می یابد.

یکی دیگر از تماشاگران تهرانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فضای سینماهای شهر اولین ها متناسب با خواسته های تماشاگران نیست، افزود: بنده به همراه همسر و یک فرزندم در سفر به تبریز سینما ۲۹ بهمن تبریز را برای تماشای فیلم انتخاب کردیم، اما این سینما متاسفانه مانند سینماهای دیگر شهرها به صورت پردیس سینمایی نیست تا خانواده ها بتوانند برای گذراندن اوقات فراغت خود و فرزندشان این مجموعه فرهنگی را انتخاب کنند.

فلورا مقیم نژاد اضافه کرد: در این سینما فضایی برای تفریح کودکان خردسال وجود ندارد تا خانواده ها بتوانند با آرامش فکری زیاد فیلم سینمایی را تماشا کنند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی از سینماها خانواده هایی که دارای فرزندان خردسالی هستند در اواسط فیلم سینما را به دلیل ایجاد سرو صدای کودک ترک می کنند و این امر موجب می شود که خانواده های دارای کودکان خردسال به این مکان فرهنگی نیایند.

بافت سینماهای کلانشهر تبریز سنتی و فرسوده است

مدیر امور سینمایی حوزه هنری آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اکثر سینماهای شهر تبریز بافت سنتی دارند، اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی از سینماهای تبریز در مجموعه خاصی قرار گرفته است این امر موجب تخریب سینماها می شود.

سینما تبریز

شهرام خزرایی ادامه داد: سینماهای شهر تبریز نسبت به بافت شهری پاسخگو نیستند و تراکم جمعیت و ترافیک اجازه نمی دهد تا مردم در کمال آرامش از این مجموعه فرهنگی برای سپری کردن اوقات فراغت خود استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در آینده شاهد جابجایی های خاصی در مکان سینماهای شهر تبریز خواهیم بود، افزود: تراکم سینماها در یک منطقه شهر پاسخگوی تماشاگران نیست در آینده شاید برخی از سینماهای موجود در خیابان شریعتی حذف شده و به دیگر مکان های شهر تبریز انتقال خواهند یافت.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خاطرنشان کرد: سینماهای کلانشهر تبریز به مجموعه های دیگری واگذار خواهند شد و در دیگر مکان هایی از شهر سینماهای جدید در قالب پردیس های سینمایی ایجاد می شوند.

خزرایی ابراز داشت: با توجه به اینکه در دهه ۶۰ منطقه شریعتی تبریز جزو مرکز شهر تبریز محسوب می شد، اما در حال حاضر مرکزیت شهر از این منطقه گرفته شده است.

سینما تبریز

فضای موجود سینماهای تبریز قدرت تمرکز را از تماشاگران می گیرد

وی با بیان اینکه در شهر اولین ها سینمای استانداردی وجود ندارد، اظهار داشت: فضای موجود سینماهای تبریز قدرت تمرکز را از تماشاگران می گیرد و باعث می شود که مردم ذوق و شوق تماشای فیلم در سینما لذت نبرند.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید در سینما مجموعه استانداردها لحاظ شود تا تماشاگر برای گذراندن اوقات فراغت خود در کمال آرامش به مجموعه های سینمایی قدم بگذارد.

خزرایی ادامه داد: سینما مجموعه فرهنگی است که تماشاگر انتخاب می کند که اوقات فرهنگی خود را به صورت فرهنگی بگذراند و در حال حاضر نیز ذائقه تماشاگران بالا رفته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سینما پیشرفت قابل توجهی کرده است و ما با آن فاصله خیلی زیادی داریم.

تعداد سینماهای تبریز به بهانه ساخت و سازهای مجتمع های تجاری فرهنگی کاهش می یابد

مدیر امور سینمایی حوزه هنری آذربایجان شرقی افزود: در حدود سال های ۱۳۵۰ حدود ۱۱ سینما در تبریز وجود داشت، متاسفانه با گذشت زمان تعداد سینماهای تبریز به بهانه ساخت و سازهای مجتمع های تجاری- فرهنگی کاهش می یابد.

خزرایی اظهار داشت: در حال حاضر نقشه های کارشناسی شده برای ایجاد پردیس های سینمایی در سینماهای انقلاب، قدس و ۲۹ بهمن تبریز آماده است، اما متاسفانه نبود اسناد سینماها و مشکلات مالی مانع این امر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به علت امکانات مالی اجازه ترمیم و بازسازی سینماهای تبریز را نمی دهد و این امر تنها با افزایش تماشاگران و افزایش درآمدهای سینماها ممکن می شود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان همچنین در ادامه گفت: در طول ۱۸ سال سینماداری تاکنون تنها یکبار سینماهای تبریز کفپوش شده اند.

سینماهای تبریز

خزرایی خاطرنشان کرد: سینما آزادی و کریستال یکی از مناسب ترین سینماهای تبریز بودند که به راحتی تغییر کابری یافتند.

وی با بیان این مطلب اظهار داشت: در دهه ۷۰ سینما ۲۹ بهمن تبریز جزو سه سینمای برتر فروش بلیط در ایران بود و در آن سال ها سینماهای تبریز، مشهد و شیراز با یکدیگر رقابت می کردند.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان همچنین در ادامه افزود: در دهه های ۷۰ در برخی از سینماهای شهر تبریز فیلم های خارجی اکران می شد و این امر باعث می شد تا تماشاگران بر اساس ذائقه های خود فیلم مورد نظر خود را برای تماشا انتخاب کنند.

خزرایی اظهار داشت: در زمان های گذشته ذائقه های مردم با اکران فیلم های مختلف در سینماهای تبریز مشخص شده بود و تماشاگران با ذوق و شوق فیلم های مورد علاقه خود را تماشا می کردند.

وی ابراز داشت: در حال حاضر برخی از سیاست ها اجازه پخش فیلم های خارجی را نمی دهد و تولیدکننده های فیلم ذائقه های مردم را در نظر نمی گیرند.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری آذربایجان شرقی همچنین گفت: تولید کننده های فیلم های سینمایی ذائقه مردم را گم کرده اند.

خزرایی با بیان اینکه باید کاهش آمار تماشاگران در سینماهای تبریز علت یابی شود، افزود: اکثر تبریزی ها در سینماهای دیگر شهرها با ذوق و شوق زیاد اقدام به تماشای فیلم ها می کنند، اما حاضر نمی شوند در شهر خودشان فیلم های سینمایی را تماشا کنند.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت سینماهای شیراز و مشهد نسبت به سینماهای تبریز مناسب نیست، اما در این شهرها آمار تماشاگران نسبت به شهر تبریز زیاد است.

۴۰ میلیارد ریال اعتبار به علت نبود اسناد به سینماها اختصاص نیافت

معاون اداره کل فرهنگ و اراد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نبود اسناد باعث تخصیص نیافتن اعتبارات به بدنه سینماها برای ترمیم و بازسازی شد، اظهار داشت: در سفر دور سوم ریاست جمهوری سابق اعتباری به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال برای بازسازی و ترمیم سینماها اختصاص داده شد، اما متاسفانه به علت نبود اسناد سینماها این اعتبارات مصوب نشد.

سینما تبریز

علی محرمی همچنین در ادامه با بیان اینکه این اعتبار قرار بود به پنج سینما اختصاص یابد، افزود: این اعتبار مصوب قرار بود به چهار سینمای بخش خصوصی و سینماهای تحت مالکیت حوزه هنری و سینمای شهرستان مراغه تخصیص یابد.

وی خاطرنشان کرد: در زمان ریاست جمهوری سابق جلسه ای در این خصوص با حضور فرماندار شهرستان تبریز برگزار شد که متاسفانه به نتیجه ای نرسید.

محرمی ابراز داشت: این اعتبارات به صورت تسهیلات کم بهره بود که متولیان امر در حوزه سینما به علت نبود اسناد رغبتی نشان ندادند.

بر اساس اظهارات سینماداران تبریز اگر تا ۱۰ سال آینده تغییراتی در بافت فرسوده سینماهای تبریز صورت نگیرد، بدون شک شاهد نابودی کامل و تعطیلی سینماها خواهیم بود و آسیب فرهنگی در این حوزه قابل جبران نخواهد بود.

در حال حاضر سینماهای کلانشهر تبریز به علت نبود اسناد هیچ گونه ترمیم و بازسازی صورت نمی گیرد و ضرورت دارد که قبل از تخریب کامل این مجموعه فرهنگی در شهر اولین ها توجه ویژه ای شود، چرا که وضعیت فضای فیزیکی در شان تماشاگران تبریزی نیست.

........................................

گزارش از زهرا ناصران

کد خبر 2411147